5 érzék (letöltés)

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/5-erzek-letoltes/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Bevallom nagyon szeretem megtámogatni az iskolai tananyagot ilyen-olyan játékos módszerekkel, saját készítésű izékékkel.

Persze mindig csúszásban vagyok az elkészítésükkel de ismétlés a tudás anyja szokták mondani. 🙂

Minden ilyet igyekszem úgy elkészíteni, hogy ne legyen tanulás szaga a dolognak, mert akkor jön a: “persze már megint engem kell nyektetni, tanulok én eleget az iskolában” című előadás. Ami a gyerek oldaláról nézve teljesen jogos is.

Na pontosan ezeket a monológokat elkerülendő amit csak tudok igyekszem csipeszes kártyákon elkészíteni, ahogy a kezdőhangkártyákat amiket ide kattintva tudsz letölteni vagy a szörnyű matekos kártyákat amiket ide kattintva találsz. A csipeszes, kártyás forma nálunk nagyon jól bevált M. szívesebben csipeszelget, mint jelöl ceruzával vagy bármivel amivel írni kell és suli szagú.

Kezdőhang kártyák. Külön tálban a kártyák, csipeszek, harmadikban a már megoldott feladatok kapnak helyet.

Most az öt érzék volt terítéken. Ehhez készítettem néhány nagyon egyszerű szintén csipeszekkel jelölhető kártyát. Ehhez javában már a gépemen lévő képeket használtam amiket szinte kivétel nélkül innen töltöttem le. Egyszerűen megcsináltam a kereteket majd mindegyikbe került egy kép, alulra az 5 érzékből 3, szintén képekkel jelölve, külön keretezve.

Így ni:

Összesen 24 darab kártya készült 8,5×6,5 méretben. Amennyiben szeretnéd te is használni ezeket a kártyákat nincs más dolgod, mint ide kattintva letölteni.  Nyomtatás után érdemes laminálni, hogy tartósabb legyen és bírja a csipeszelést is. Én még annyit csináltam, hogy minden kártya sarkát kalauz lyukasztóval kilyukasztottam és felfűztem őket kulcskarikára. Így a tárolás is megoldva és attól sem kell tartanom, hogy idővel elkallódik egy-egy. Ezzel ha elveszne az összes veszne el… sokkal jobb… ebben is jobb nem félmunkát végezni. 🙂

 

Remélem hasznos volt számodra a mai bejegyzés és nektek is jól jönnek egy kis gyakorláshoz, szórakozáshoz ezek a kártyák. Köszönöm a figyelmed, hogy elolvastál és ne felejtsd el használni a lájk és megosztás gombokat.

További szép napot!

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/5-erzek-letoltes/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet