A tablet is a barátod

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/a-tablet-is-a-baratod/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Psszttttt… tudom, tudom… a technika az ördögtől való. A gyerekek egész nap telefont, meg tabletet, meg számítógépet nyomnak. Hol vannak a régi szép idők amikor még nyakig dagonyáztak az udvari porban? Na persze akkoriban az sem volt ám jó, mert hát mégis hogy néz ki a gyerek tökig koszosan. Így vagy úgy de minden generációnak megvan a maga gyerekkori kehéje. Annyi különbséggel, hogy régen a porban fetrengést nem igazán lehetett az autisták fejlesztésére használni. Ellenben a technikával, a mai gyerekek játékával.

Sorolhatnám mennyi mindenre használható de a lista nagyon hosszú lenne így inkább meg sem próbálom. Ezer és ezer applikáció van tanuláshoz, fejlesztéshez, részképességek szintre hozásához. Vannak kifejezetten autisták számára készült applikációk, melyek hatékonyan segíthetik a mindennapokat. Ilyenek a napirendek vagy épp a kommunikációs applikációk. Na de nekünk most nem teljesen ez a lényeg.

Hanem…

Tudtad, hogy a tableten számos feladatos és játékapplikáció mellett van lehetőséged arra is, hogy akár saját készítésű feladatlapokat töltess ki? Hogy ez miért jó? Hm… nem kell nyomtatnod és lehet hogy tableten szívesebben tanul a gyermek, mint egy darab papír felett cerkával a kezében. Mert annak bizony unalom szaga van… na de tableten… na az már valami.

Tapasztalat… ugyanaz a lap nyomtatva ehhh… tableten- hú végre!!! Hihetetlen pedig ugyanazt kell csinálni csak más formában.

Szóval ha van egy tablet érdemes barátként tekinteni rá ezen a téren.

Készítettem egy rövidke videót, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban.

 

Nálam lassacskán készülnek a feladatlapok amelyeket kifejezetten tabletre készítek. Ezeket is le tudod majd tölteni az oldalról. Ha nem szeretnéd tableten használni őket akkor sincs okod pánikra, hisz nyomtatással is használhatóak ahogy a videóban is láthattad.

A tableten való kitöltéshez szükséged lesz egy applikációra amellyel szerkeszthetőek ezek a lapok. Nekünk a notes writer lett a befutó de érdemes kísérletezni. A fájlokat letöltöd a tabletre és már mehet is a móka!!!

A videón látott feladatlapokat már le is töltheted. A mi van az iskolatáskában lapot ide kattintva tudod letölteni. A második számosat pedig itt találod. Előbbi word-ben készült az utóbbi pedig egy bm-ben készített egyszerű számolós. Mindkét lap összekötős.

Remélem hasznodra lesznek akár nyomtatva akár tableten használva.

Köszönöm a figyelmed, hogy megnézted a videóm. Kérlek ne felejtsd el lájkolni, megosztani a bejegyzést.

További szép napot.

Utóirat: ha kíváncsi vagy hogyan lehet még okos eszközt okosan használni olvasd el ezt a bejegyzésem.

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/a-tablet-is-a-baratod/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet