Back to the school

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/back-to-the-school/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Olvastam egy érdekes cikket és “megindult az agyam”…

“Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ADHD, azaz a figyelemzavaros hiperaktivitás tünetei kisgyerekeknél elfedhetik az autizmus tüneteit, így az érintetteknél előfordulhat, hogy tévesen félrediagnosztizálják őket ADHD-val, és már csak későn derül ki, hogy esetükben valójában autizmusról van szó.

Amint arról a kutatást vezető dr. Amir Miodovnik, a Boston Gyermekkórház és a Harvard Orvosi Iskola munkatársa beszámolt, fenti esetben a kisgyerekeknél csak hat éves kor után kerül sor az autizmus diagnosztizálására, ami már jóval túl van azon az időszakon, amikor ez a rendellenesség a leghatékonyabban kezelhető. Jó esetben az autizmus-spektrumzavarra utaló jelek már kétéves korban felismerhetőek, bár jellemzően inkább négyéves korra születik meg a diagnózis, ugyanakkor, akinél már ezt megelőzően ADHD-t állapítottak meg, ott a szakemberek nehezebben jönnek rá, ha valójában nem is arról, hanem autizmusról van szó.

A vizsgálat során a szakemberek 1496 autizmus-spektrumzavarral küzdő gyereket kísértek figyelemmel, akik közül 42,9 százaléknál ADHD-t is megállapítottak. Utóbbiak 44,5 százalékáról még azelőtt született meg az ADHD diagnózisa, hogy az autizmust megállapították volna, és közülük ötből négy esetben az autizmus csak a gyermek hatéves kora után derült ki. Összességében az derült ki, hogy ahol még az autizmus megállapítása előtt lett felállítva az ADHD-ról a diagnózis, ott az előbbi rendellenességet átlagosan majdnem három évvel később állapították meg, mint azoknál, akiknél nem volt szó figyelemzavaros hiperaktivitásról.

Azt pedig még az egészségügyben dolgozók közül sem tudják sokan, hogy az ADHD tünetei milyen könnyen összekeverhetőek az autizmus tüneteivel.”

Forrás: Medipress

  1. 09. 22.

Na most, ha már rokoni szálak fűzik össze eme két érintettséget, miért is ne lehetne vizuális segítséget adni!

Szülőkkel és pedagógusokkal történt beszélgetéseim folyamán kiderült az egyik nagy probléma a házi feladat felírása iskolában.

Akkor csináljunk photoshoppal egyedi könyvjelzőt.

 

Az alapok letölthetők a következő linkről ide kattintva.

 

További ötletekért kövess minket a blog facebook oldalán vagy csatlakozz az Auti ötlettár csoporthoz !

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/back-to-the-school/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet