Boardmaker online

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/boardmaker-online/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Nagy felfedezést tettem a minap. Egy nagyon hasznos program online változatára leltem.

Nagyon megörültem neki, hiszen a vizuális segédeszközök készítésénél hatalmas segítség ez a program a képeivel, szerkesztőfelületével. Ráadásul így, hogy van ez az online verzió nem kell azt a horror összeget kiadni amibe ez a program kerül. Iszonyat drága, esélytelen, hogy valaha is meg tudjam venni, gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Sajnos. Legtöbben nem azok a szülők vagyunk akik beteg gyermek mellett tudnak annyit keresni, hogy százezer forint feletti összeget kiadjanak egy számítógépes programért.

Szóval. Ennek a programnak van online változata. Szinte bármi elkészíthető itt is a feladatlapokon át, a szociális történetek ábrázolásáig, a folyamatábrákon keresztül szinte minden. Ráadásul lehet válogatni a mások által készített dolgokból is.

Amennyire néztem kicsit közösségként is működik. Lehet barátokat ismerősöket jelölni, tudod menteni saját mappába azokat a kész dolgokat is amiket mások készítettek, illetve ezeket a kész lapokat át tudod szerkeszteni is, hogy biztosan jó legyen. Tapasztalatom szerint nem igen van olyan mások által készített dolog ami egy az egyben megfelel a saját igényeknek.

Minden kategorizálva van, szóval nem nagy ördöngősség a használata de nem árt a gyakorlott szem, hiszen nem egy megszokott felülettel találja szemben magát az ember lánya.

Az oldalt egy egyszerű regisztráció után lehet használni. Ám túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen, így vannak is bosszúságok. Nem lehet a végtelenségig használni. Ha jól emlékszem 30 nap az amíg megy. Nem tud magyarul. Tehát mindent angolul kell végrehajtani, még a képek keresését is. A magyarul nem tudásból ered sajna, hogy  nem lehet magyarul szövegezni a képeket, mert egyszerűen nem tud ékezetes betűt produkálni. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, hogy a képeket később feliratozzuk kézzel, vagy másik programmal esünk neki és szerkesszük bele a kívánt szöveget amennyiben szükség van rá.

A szerkesztőfelület is tartogat meglepiket. Egy szokványos word/excel programokhoz szokott embernek igazán furcsa lehet a felülete. Inkább hajaz egy grafikai programéra. Ebből adódóan aki nem használt eddig ilyeneket annak időbe telik megszokni, hogy mi hol van és hogyan is működik… de nem lehetetlen.

Én csak arra használtam, hogy nyomtatható kártyákat készítsek, illetve egy-két mindennapi dolgot levezessek képeken.

online boardmaker

napirend autistáknak

Kis gyakorlással mutatós kártyákat lehet készíteni viszonylag gyorsan. Rengeteg lehetőséget kínál a képeken túl arra is, hogy készülő lapoknak, kártyáknak milyen legyen a kerete, formája, színe… ezer és ezer lehetőség van arra, hogy a saját igényeinknek megfelelően alakítsuk a kinézetet.

Eddig elég kevés dolgot készítettem ezzel az online programmal még nem tudom teljesen, hogy mit tud de a következő bejegyzésben megmutatom, hogy hogyan tudsz nyomtatható A/4 méretű lapokat készíteni akár ahhoz, hogy sok kis kártyád legyen vagy ahhoz, hogy egy szabályrendszert mutass  meg képekben.

Addig is nézegesd az oldalt, ismerkedj vele. Próbálgasd, hogy mikor mit csinál és mi lesz a végeredmény. Az oldalt IDE KATTINTVA találod.

Köszönöm a figyelmed, remélem hasznos volt a mai bejegyzés. Kérlek ne felejtsd el megosztani, lájkolni, hogy minél több emberhez eljusson. Köszönöm szépen, további szép napot.

 

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/boardmaker-online/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet