Főzzünk én könyvet- fűszerezés

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/fozzunk-en-konyvet-fuszerezes/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Bevallom nem egyszerű a téma. Annyi de annyi mindent lehetne ide írni, úgyhogy ez leginkább egy amolyan ötletelő bejegyzés lesz.

Igyekeztem összeszedni mennyi minden lehet hasznos számodra. Lássuk mire jutottam.

Szóval, hol is tartottunk eddig? Az egyik bejegyzésből megtudtuk, hogy mik azok a dolgok amiket tartalmilag illik szerepeltetni. Ez persze nem szentírás, hisz minden gyerek más. A legszebb viszont az, hogy lehet ezt olyanra formálni amilyenre szükség van. Ha még nem olvastad, hogy milyen tartalmilag egy én könyv ide kattintva megteheted.

Aztán kitárgyaltuk, hogy hogyan is főzzük az én könyv főzeléket úgy, hogy nem tudjuk milyen az de valójában mégis… katt ide ha még nem láttad.

Tehát kiderült, hogy valójában már készítettél ilyet csak több részletben és nem tudtad, hogy így hívják, illetve van már egy halovány körvonal a tartalmát tekintve.

Viszont most ugrik a majom a vízbe… Ezt bizony a gyermek számára is fogyasztható módon kell tálalnod, olyanban, hogy ne nyűg legyen forgatni hanem igazán élvezetes. Örömmel nézegesse még ő is. Azon kívül, hogy a tartalma róla szól bizony a kinézetének és minden velejárójának róla kell szólnia. Fel kell keltenie az érdeklődését.

Legyen színes, mintás, vonalas, kockás… csempészd bele azt amit igazán szeret! Szereti a vonatokat? Ugyan meddig tart akár rajzolni egyet a lap aljára, vagy egy vagonra pakolni a képeit? Van egy kedvenc mesefigura? Miért ne mesélhetne ő a képek mellett egy buborékban?

Ezer és ezer féle módja van az elkészítésnek és csicsázásnak… és hidd el mindegyik jó… Egy a fontos, hogy készüljön: legyen ilyen én könyvetek, hogy könnyebb legyen neki/ neked. Ez is kb. olyan, mint egy napirend -fehér bot a vakoknak- fehér bot neki.

Viszont itt írhatnék egy akkora listát, hogy olyat még nem látott Európa- úgyhogy sokkal jobbat találtam ki ez viszont legalább addig tart, mit leírni egy végtelen listát.

Hogy mit? Elkészítem M. új én könyvét… itt egy az egyben végig követhetitek lépésről lépésre azt, hogy mi történik, mit használok és hogyan. Na? Ez így egyszerűbb nem , mint listázgatni aztán csinálj amit akarsz.

Én könyv készítés live!

Szóval az új tervek M. én könyvével kapcsolatban szépen lassan körvonalazódnak, mondhatnám nagyon lassan de a világ sem egy nap alatt teremtődött. Ami a könyvvel kapcsolatban a fejemben van egy elég nagy katyvasz mondhatni de az én fejemben mindig nagy a katyvasz így már meg sem lepődök.

Egy biztos ez most kb. a/5 méretű lesz. Még nem tudom pontosan, hogy maradjak e a jól bevált gyűrűs mappánál vagy használjak albumkarikákat. Mindkettőnek van előnye, hátránya. Ezt még jól ki kell gondolnom. Alszom rá még egyet kettőt…

Ami viszont tuti az az, hogy giga mega érdekes lesz ugyanis az új én könyvhöz a scrapbook készítésből fogok nem kevés dolgot becsempészni mindezt alacsony költségvetéssel párosítva. M. nagyon szereti amikor itthon épp alkotok valamit vagy csak egy itthoni használati tárgyat teszek olyanná, hogy vállalható legyen mások előtt is ezt ki is fogom használni. Minél több érdekes saját készítésű holmi lesz benne annál jobb. Nagyon érdeklődő ezek után a dolgaim után sőt vele szoktam ellenőriztetni az elkészült dolgokat. Nagyon komoly arccal tud véleményt formálni egy-egy kezében tartott tárgyról… ha nem lenne ki kellene találni.

De nem húzom az időt mutatom, hogy milyen irányba fogom elvinni az én könyvünk nyilván gyermeki segítséget is igénybe véve.

 

Nagyon érdekes lesz… legalábbis a fejemben nagyon annak tűnik. remélem meg is tudom valósítani amit szeretnék a gyakorlatban is.

Ha szeretnéd látni, hogy hol tartunk … mi készül és hogyan tarts velem és nézd meg hogyan készül egy ilyen a gyakorlatban.

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről és szeretnél többször hallani az oldal felől akkor nincs más dolgod, mint csatlakozni a facebook oldalhoz feljebb az oldalsávban vagy ide kattintva.

Remélem tetszett a mai bejegyzés és hasznodra volt. Bízom abban, hogy még találkozunk és követed majd az új én könyvünk készülését, hogy ne csak az elméletről csacsogjunk.

További szép napot!

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/fozzunk-en-konyvet-fuszerezes/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet