Geokesing-re fel!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/geokesing-re-fel/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Mi is hivatalosan ez a dolog?

“A geocaching 2000. május 3-án indult, ekkor rejtette el Dave Ulmer az első ládát az Amerikai Egyesült Államokban, miután május elsején a GPS rendszerből eltávolították a szelektív zavarást”

(wikipédia)

“A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a “cache”) pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet.

Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy kétnyelvű üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedőnek is), egy íróeszköz és valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebből persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévő tárggyal kicserélni, hogy a következő sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia.

Hiszünk benne, hogy valamennyiünkben ott él a kincskeresők ősi szenvedélye, és valóságos izgalmat jelenthet egy ilyen játékban akár elrejtőként, akár keresőként részt venni. Ehhez az élvezethez járul még hozzá a helyzetmeghatározó kütyük (GPS-ek, telefonok) használatából eredő öröm, ami különösen a mobil, elektronikus “ketyerék” szerelmeseinek jelenthet további vonzerőt. ”

(geocaching.hu)

 

…és akkor jött a gondolkodás. Gps koordináták…oké…android

Számtalan verzió kipróbálása után kötöttem ki a Navitel nevezetű orosz fejlesztésű programnál.

 

Miért is jó ez természetjáró auti gyermeknek?

  1. pontos

  2. Vizualitása a személyre szabható ikonokkal, túrajelzésekkel, mindenféle időjárás, magaslati és satöbbi információval ellátva.

  3. Magyarul is tud és beszél is magyarul.

  4. Több útvonal felajánlása van, mint bármelyik vezető navigációs eszköznek. Ezen belül gyorsabban reagál az útvonal változásokra!

A nagyon extra dolgok:

  1. Kezeli a túra térképeket, amiket szinte napi rendszerességgel lehet frissíteni.

  2. Kezeli a geoláda térképeket és megtalálásukat azonnal frissíti!

  3. Használata gyerekjáték!

  4. Teljesen offline, tehát egyszer felfrissíti az ember interneten keresztül és terepen semmilyen internetes segítséget nem igényel.

  5. A kedvencem. Az úton tartása teljes mértékben szabályozható. Tehát, ha erdei ösvényről be kell menni a fák közzé gyönyörűen vizualizálja a dolgot.

Hátrány: Sajnos csak android a tökéletes működéshez.

 

Minden ami kell az induláshoz!

 

 

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/geokesing-re-fel/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet