Házimunka válogató-letöltés

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/hazimunka-valogato-letoltes/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Szoktam mondani, hogy nem kell ám újra feltalálni a kereket!-Na a mai letölthető lapocska is ennek tudatában készült. Mit jelent ez? Azt, hogy nem kell feltétlen újabb dolgokat készíteni elég megtalálni az alapot és átformálni úgy, hogy használható legyen. Így történt ezzel a vizualizált házimunkákat felvonultató lappal…

Nagyon jól jöhet egy ilyen ha a gyermek már elég nagy ahhoz, hogy valamit meg tudjon csinálni otthon… márpedig ehhez egy 3 éves is elég nagy már- hiszen vissza tudja pakolni a játékokat a dobozba-akár. Egy-egy egyszerűbb feladatot amúgy is érdemes rábízni a család kisebbjeire ha jót akarunk magunknak később is. Én speciel tökre nem akarok asztalt törölgetni a gyerekeim után mondjuk 15 év múlva is, mondjuk már most sem 🙂 Ráadásul sikerélmény is van benne ami sosem utolsó az autizmus szempontjából sem. M pl iszonyat büszke amikor mondjuk össze szedte a szennyest és a helyére is vitte, egész megkomolyodik egy-egy ilyen csipp- csupp feladattól. Arról nem is beszélve, hogy ha valami ilyen nagyon jól megy akkor lehet a nehézségeknél példálózni vele, hogy: “lám-lám azt is meg tudtad csinálni ez is menni fog, ezt is meg tudod tanulni”. -És akkor még nem is beszéltem arról, hogy ezek a dolgok is lépések az önállóság felé, mert valamennyi önállóság kell.

Igenis adj feladatot, adj házimunkát- fejlődik, okosodik, ügyesedik, önállósodik. Persze ne várj csodát eleinte, biztos lesz olyan elvégzett feladata amiben nem lesz köszönet de ez benne van a pakliban.

Szóval a lapról. Az eredeti lapot itt találod.  Innen le is tudod tölteni az eredeti formájában angol nyelven, pdf formátumban.

Én is letöltöttem, viszont magyarra cseréltem a feliratokat. A magyar verziót itt találod. Ezzel sincs más dolgod, mint letölteni és kinyomtatni.

Remélem hasznát veszitek a mindennapokban.

Köszönöm szépen a mai fegyelmed és tetszett a mai bejegyzés. Ha igen kérlek  ne felejtsd el megosztani, lájkolni.

További szép napot!

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/hazimunka-valogato-letoltes/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet