Kategorizáló feladatlapok

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/kategorizalo-feladatlapok/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Olyan régen sikerült készítenem bármit is M-nek ami kézzel fogható. Kicsit sűrű  az adventi időszak és a technika sem éppen a barátom újabban. Hol a net rossz, hol a gépem szórakozott, mindezt felváltva…. szerintem összebeszéltek. Így vették ki az év végi szabit amit rossz munkáltató módjára nem adtam ki. Mondjuk nem is akartam. 🙂 

De lássuk is mi készült, nem szaporítom a szót. Nagyon régóta készültem kipróbálni, hogy hogyan lehetne készíteni egy ehhez hasonló kategorizálós feladatot.

Egyéb infóm a képen kívül nem volt úgyhogy maradt a józan paraszti ész ismét. Hekkeljünk meg valamit egy kép alapján. Mi sem egyszerűbb ugye? Csináltunk már ilyet most sem lehet gond. Nem is volt. Sikerült elkészítenem egy változatát faék jellegűen ugyanis a képen látható játék bm képekkel készült ami viszont nekem nincs. Na ez sem probléma ám csak kicsit, mert excelem viszont van, meg böngészőm is amikkel nagyon szépen meg tudom kerülni a bm-t. Nyilván tovább tart, nyilván nem olyan egységes a kinézet de kit érdekel? Különben is száradjon le a keze annak amelyik rárakta az árcédulát… Mindegy.

Natehát. Mint mondtam ez is excelben készült. Egyik lapon a fent látható kirakólappal amit 4 részre osztottam a másikon pedig a kivágható kártyákkal. Jelenleg kategóriánként 4-4 kártya van.

Összesen 2 lapot volt időm elkészíteni próbaképp. Van még min csiszolni a készítésnél de teljesen jól használható így is.

Amikor készítettem a lapokat egyből gondolkodtam a tároláson is. Nagyon nehéz ám sok kártyával birkózni nap, mint nap. Lehet szó napirendi kártyáról vagy épp ezekről a feladatokhoz valókról. Jól kell tárolni ami bizony nem mindig egyszerű. Sokszor elég önmagán tárolni az ilyeneket, tehát ott tárolódnak a kártyák ahová ki kell őket rakni, ez nagyon jól működik akkor ha kevés a kártya vagy csak egyszerre párat használtok egyszerre. Ilyenkor a használat előtt csak gyorsan le kell őket kapkodni és máris kirakható az adott feladat. Most 16 kártya van laponként erre ki kellett találni valamit. Az isteni szikrát az jelentette, hogy a lapok nyomtatása és laminálása után maradt egy nagyobbacska laminált lap darab. Én ezeket nem szoktam kidobni sosem lehet tudni mikor jönnek jól. Most sem lettek ezek a lapok hasztalanok, felhasználtam őket a kártyák tárolására közvetlen a kirakólapon. Ehhez csak annyit csináltam, hogy a megmaradt darabot széles átlátszó ragasztóval rögzítettem, úgy hogy lehessen nyitni, csukni.

IMG_1757

IMG_1756

A tároló lap sarka a tartó tépőzárak mellé kapott + tépőzárat mellyel ha becsukom le tudom zárni. Ez nagyon jól jön, mert a foglalkoztatós mappánkban tárolódik ez is, így egy lapozásnál nem fog feleslegesen kinyílni és útban lenni.

IMG_1761

IMG_1760

IMG_1759

IMG_1754

IMG_1747

Sajnos nekem a nyomtatóm sem akarta az igazságot így a tintát bizony ki kellett pótolnom filccel. 🙂

Nem is rossz igaz? Egyszerű és nagyszerű. Ha tetszik neked is  és szeretnéd kipróbálni ezt a tanulós játékot nincs is más dolgod, mint letölteni és elkészíteni.

A játékot letöltheted innen és innen.

Remélem tetszett a mai bejegyzés és hasznos volt számodra. Ha gondolod oszd meg véleményed velem itt kommentben vagy a facebook-on.

Köszönöm a figyelmed további szép napot.

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/kategorizalo-feladatlapok/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet