Készíts te is szortírozódobozt!

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/keszits-te-is-szortirozodobozt/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Ma szeretnék mutatni nektek egy végtelenül egyszerű ötletet. Elég érdekes mix, ugyanis fejlesztő játék és tároló is egyben. Két legyet egy csapásra azért nem is rossz ugye?

Sajnos elég általános probléma a kártyák tárolásának hogyanja, hogy ne keveredjenek, mindig kéznél legyenek és ne kelljenek nagy előkészületek ahhoz, hogy használni lehessen. El nem tudom  mondani  milyen káosz uralkodott nálunk amíg el nem kezdtem foglalkozni a kártyák rendszerezésével. Hiába csináltam egy sorozat válogatóst ha értékes perceim mentek el mire a gyerek elé tudtam prezentálni, hogy akkor ezt a három kupac képet megkeverem aztán válogatunk. Sok-sok percnyi instant hajtépés volt. (Azért be kell vallanom, még mindig van egy káoszdobozom.)

Aztán egyszer teafőzés közben jól megvilágosodtam. A kártyáink nem nagyobbak, mint egy teafilter akkor miért ne lehetne azokat is teás dobozban tárolni és ha már abban tárolok, miért ne rakhatnánk ki azon? Így már külön tépőzáras lap sem kell.

De nem is húzom tovább az időt. Mutatom, hogy mi készült egy egyszerű konyhai tárolóból. A képek minőségéért előre bocsi de mára már tény, hogy a fényképezéshez szükséges géneknek nem vagyok birtokában. 🙂

A teásdobozunk
A teás dobozunk

Kezdjük ott, hogy mi kell hozzá:

  • teás doboz (fa)
  • öntapadós tépőzár
  • kártyák témakörönként tépőzárazva a hátoldalukon +a kategória hívóképei, hogy tudjátok melyik sor melyik kategória.
  • festék, szalvéta, ragasztólakk-opcionális… csak az én mániám mindent lefesteni, kidekorálni de natúran hagyva is nagyon jó

A dobozt én kidekoráltam- mániám, ez van. A tetejére egyszerűen felragasztottam a tépőzárcsíkokat. Készítettem néhány sorozatot különböző kategóriákból amiket nyomtattam, lamináltam majd tépőzáraztam. (Figyelj hogy melyik felét ragasztod a kártyákra nehogy a dobozon is az legyen mert nem fog tapadni. Én pl. mindig a hurkos felét rakom kártyákra az összes többire a velúrost. )

Hogy még könnyebb legyen előszednem a kártyákat még külön tasakokat hajtogattam amikbe egy-egy kategória került, így a sorozatokat is tudom gond nélkül keverni hajhullás nélkül. Illetve van ami kis zsákocskákban vagy szabadon van-de ezek még általában hiányosak, vagy még nem kellenek.

Kategorizálni a végtelenségig lehet. Lehet színekkel. Mi kék, mi zöld, mi piros? Milyen eszközöket tartunk a konyhában, fürdőben, nappaliban? Melyik bútor melyik helység sajátja? Mi repül, megy, úszik? Ennek is csak a képzelet szab határt na meg az, hogy milyen segítség kell a gyermeknek. Egyébként a segítség mellett nagyon jó játék is és beszélgetni is jól lehet mellette.

Nos a kártyák készítése megérne egy külön misét. Igyekszem egy kerek rendszerbe foglalni a mikéntjét ennek is, mint ahogy az én könyvnek és a napirendi kártyák készítésének, hogy mindenki számára elérhető legyen valamilyen formában. Jelenleg a rendszerezés végénél járok hamarosan elkezdem kidolgozni is. Hajrá én!!!

A következő posztban megmutatom, hogy hogyan tudsz papírból kis tasakokat hajtogatni a rendszerezéshez. Addigra megtanulok fotózni. 🙂

Addig is nézd meg milyen a mi dobozunk.

Belül
Belül

 

IMG_20160607_133100
A sorozatok tasakokba válogatva

 

IMG_20160607_133235
A hívóképek. Megy, repül, úszik…

 

IMG_20160607_133247
A kártyáink. Elég vegyes a felhozatal…
IMG_20160607_133340
Kirakva
IMG_20160607_133441
És le sem esik…

Kicsit viseltes már szegényem de még bírja a strapát, sokat fogunk még tanulni vele.

 

Remélem hasznodra volt a mai bejegyzés és tudod hasznosítani.

Köszönöm a figyelmed és kérlek ne felejtsd el megosztani, lájkolni, hogy másokhoz is eljusson. A véleményed,észrevételed várom itt a poszt alatt kommentben vagy a facebookon ide kattintva.

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/keszits-te-is-szortirozodobozt/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet