Készítsetek könyvjelzőt

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/keszitsetek-konyvjelzot/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Sajnos egyre inkább itt van az ősz kevésbé szép fele, a mondjuk ki takony idő.  Na ezt már annyira nem szeretem. Eső, köd, dér, hideg…

Ilyenkor egyre kevesebbet vagyunk a szabadban azt is leginkább csak azért mert muszáj.  Ugye, így van? Ilyenkor játszótér, park, séta helyett előtérbe kerülnek a benti elfoglaltságok. 

Ma az első hűvösebb napon már el is kezdtük magunkat szoktatni az itthoni elfoglaltságokhoz. Ilyenkor mindig apró izékéket felhasználva készítünk valami igazán felesleges bizbaszt csak az alkotás kedvéért. Na meg mert jól mulatunk közben és a kezek is ügyesednek. Persze azért a felesleges dolgok helyett igyekszem olyanokat keresni amelyek annyira nem is feleslegesek így ma könyvjelzők készültek nálunk. Sőt ezek most extra hasznosak is mivel van 2 sulis srác, meg nekem is kellett könyvjelző a bullett journal-ba. Hogy tovább menjek még később is fogunk valami más félét készíteni, mert az épp olvasott könyveim bizony papírzsepivel vannak jelölve nem túl elegáns módon.

De lássuk is milyen könyvjelzőket készítettünk és mi kellett hozzá.

Az alapötletet ez a kép adta amit a pinteresten találtam.

 

Mit használtunk hozzá?

  • keményebb papírt az alapnak
  • mintás papírt a belsejéhez
  • ragasztó
  • olló
  • lyukasztó
  • madzag
  • vastag átlátszó cellux (csak hogy sokáig használhatóak legyenek és ne maszatolódjanak.)

Elkészítés:

Én egy kicsit előre dolgoztam így a kész sablont raktam a srácok elé amit már csak össze kellett állítani.

Egyszerűen a 30as vonalzót vettem szélességnek 2x. Azért mert ez dupla oldalt kíván, az egyik felén kell kivágni a mintát amit majd látni akarunk. Mivel vastagabb papírral dolgoztunk a vonalzó mellett meg is hajtottam félbe a kimért lapokat, mert ezt kicsit nehezebb hajtani. A szíveket is megrajzoltam (üzenet magamnak: szerezz be rendes sablont, mert nem tudsz rajzolni), majd egy kis hegyes ollóval kivágtam a lapokból. Itt lesz a mintás papír helye.

Jöhetnek a srácok.

Mindenki kiválasztotta a neki tetsző mintás papírt és kivágta a megfelelő méretű darabot, amit aztán be is ragasztott a sablonok közepébe a kivágott minta alá.

 

Ez után már csak a két oldalt kellett összeragasztani, hogy ne legyen nyitható.

Mivel nagyon világos a papírunk és papír lévén elég sérülékeny is mi biztosra mentünk és vastag átlátszó celluxal bevontuk mindkét oldalát.

Már csak egy lyuk kellett ahová tudjuk fűzni a madzagot. Sajna én most csak nagyon nem hozzá illőt találtam de annyi baj legyen. Azt persze mondanom sem kell, hogy a lyukasztó volt a legjobb dolog az egészben, nagy móka ám azt nyomkodni. 🙂

Milyenek lettek? Ilyenek.

Nagyon kis cukik.

Biztosan készítünk majd még könyvjelzőket, ehhez már szedtem is össze újabb ötleteket ez mellé. Ezeket ide kattintva meg is nézheted a pinterest táblámon.

Ha kedvet kaptatok készítsétek el ezt vagy valamelyiket az albumból. Igazán jó móka.

Köszönöm a figyelmed ma is. Remélem tetszett a bejegyzés. Ha igen ne felejtsd el megosztani.

További szép napot.

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/keszitsetek-konyvjelzot/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet