Kézműves Valentin

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/kezmuves-valentin/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Biztos vagyok benne, hogy ez a Valentin napos dolog legalább annyira megosztó, mint a Halloween. Valamire való magyar nem ünnepli, kitart… juszt se vesz a kedvesének bonbont, piros plüss elefántot, virágot… se képeslapot. Nem tömi az árusok zsebét holmi külföldi hóbort miatt…

Na jó ennyit a poén részről 🙂

Szerintem nagyon sok minden így a Valentin nap is remek alap arra, hogy valami olyat csináljunk amit az év többi részén nem. Autizmus szempontjából sem elhanyagolható előnyökkel bírnak ezek az ünnepek. Ilyenkor lehet egy kicsit többet foglalkozni a pirossal, mint színnel, nagyobb gyerekekkel lehet beszélgetni a szerelemről akár szociális történetet készítve. A témára építve lehet számolni tanulni… Ezer és ezer dolgot tudnék felsorolni. Ma csak néhány ötletet hoztam arra, hogy Valentin nap alkalmából mit lehet kézműveskedni gyerekekkel, egyszerű alapanyagokkal. Mutatom is miket találtam:

Állatok szivecskékből:

 

Nyomdázzatok, tűzzetek, ragasszatok:

 

Végül pedig a két kedvencem amik itthon biztos elkészülnek amint a srácok kijönnek a lázból és másra is képesek lesznek a bambuláson kívül:

Ez majd egy én könyvlapunkra fog felkerülni (de psszt… ez meglepi akció, csak neked mondom négyszemközt, M-nek ne szólj te sem 🙂

Ilyet viszont tekerhetnek a srácok világnak annyi maradék fonalam van.

 

Ennyi volt mára a blog. Remélem találtál olyan ötletet amit szívesen elkészítetek. Használd ki a Valentin napot egy kis kézműveskedésre, ügyesedésre, szórakozásra, arra, hogy egy kis időt töltsetek együtt.

Köszönöm szépen a mai figyelmed, további szép napot.

 

A képek forrása a pinterest.

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/kezmuves-valentin/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet