Live Aid…kicsit másképp

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/live-aid-kicsit-maskepp/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

“A Live Aid egy 1985. július 13-án megszervezett monumentális szuperkoncert, célja az afrikai – etiópiai – éhezők megsegítése volt. A televíziós közvetítésnek hála több mint másfél milliárd ember látta egyenes adásban, így ez lett az emberiség egyik legnagyobb kollektív eseménye.

A Queen programja

Bohemian Rhapsody,

Radio Ga Ga,

Hammer to Fall,

Crazy Little Thing Called Love,

We Will Rock You,

We Are the Champions

a show vitathatatlan csúcspontja volt, Freddie Mercury élete legnagyobb alakítását nyújtotta, később több kritikus és zenész minden idők legjobb élő rock-előadásának titulálta a Queen showját.”

 

Elemezzük az első három zeneszámot…kezdő auti szülő szemével…jóóóóóó…amennyi gyermek annyi szülő…marad az én szemem szöge…

Bohemian Rhapsody…megvan a diagnózis…meggyászolom tökéletesnek hitt életem

A gyász az a reakció, amit valakinek/valaminek az elvesztése vált ki.

1. Tagadás és izoláció…(az ÉÉÉÉÉÉÉÉN fiam autista?…fogyatékos?…Mi van?…hagyjon engem mindenki békén)

2. Harag…(Mi az, hogy a normál oktatási és nevelési módszerek nem válnak be? Tanár lennék bakker…Nálam senki sem okosabb (férfiak esetében ez hatványozódik))

3. Alkudozás…(lehet, ha nem válik be a normál módszer…talán alternatív úton…)

4. Depresszió…(az sem jó…sőt egyes részei akkora baromság, hogy csak na…mit is tegyek?)

5. Elfogadás…(Jéééé…egy gyógypedagógus…jéééé…egy pszichológus…jéééé…egy működő oktatási rendszer…jéééé…szülő vagyok ugyan úgy)

 

Radio Ga Ga,

A kompetencia szó a latin competentia szóból származik, jelentése illetékesség.

A mai köznyelvben a kompetencia szónak kettős jelentése van:

1) illetékesség, hatáskör, jogosultság;

2) szakértelem, hozzáértés, alkalmasság.

Az inkompetencia a következőket jelenti:

1) illetéktelenség, hatáskör nélküliség, jogosulatlanság (az illetékesség, a hatáskör, a jogosultság hiánya);

2) szakszerűtlenség, alkalmatlanság (szakmai hozzá nem értés).

A kompetencia fogalom egyes emberre vonatkoztatott minősége, minősítése a kompetens, inkompetens szavakban nyer értelmet.

A kompetens szó jelentése:

1) illetékes, jogosult, feljogosított;

2) szakmailag hozzáértő, alkalmas.

Az inkompetensszó jelentése:

1) illetéktelen, jogosulatlan;

2) szakmailag nem hozzáértő, járatlan.

 

Akárhogy nézem van egy alap, amire lehet építeni…logikusan, naplózva, figyelve a gyermekem…megérteni és összerakni fejben az evidencia alapú folyamatokat…fejlesztés hajrá…

 

Hammer to Fall,

 

A szegregáció jelentése:

A szociális, kulturális vagy biológiai determináltságú, egyéni különbségekkel rendelkező gyermekeknek, tanulóknak a többségi gyermekektől, tanulóktól elkülönítetten, külön intézményben vagy csoportban, illetve osztálykeretben biztosított nevelése oktatása.

 

Az integráció:

Különálló részeknek valamely nagyobb egészbe, egységbe való beilleszkedése, beolvadása, egységesülése”. „..a fogyatékos, akadályozott, azaz speciális nevelési szükségletű gyermekeknek vagy fiataloknak a nem fogyatékosok közé való beillesztésére vonatkozik.

 

A befogadás (inklúzió) az integráció magasabb szintjét jelenti. „Az inkluzív nevelés alapvető intézményi szemlélet, mely a gyermekek, tanulók egyéni különbségeit (társadalmi, kulturális, biológiai) együttesen, teljes mértékben figyelembe veszi és azokból kiindulva, azokra építve alakít ki befogadó környezetet személyi, tárgyi és pedagógiai vonatkozásban, mely biztosítja a hatékonyság, eredményesség és méltányosság hármas egységének megvalósulását. A befogadó intézmény pedagógusai az egyéni differenciálás talaján az egyéni kibontakoztatás és fejlesztés szemléletét képviselik. Az inkluzió az együttnevelés elfogadó gyakorlata. Olyan szemléletváltást eredményez, melynek során az intézmény is szervezeti átalakuláson megy keresztül. Az elfogadó gyakorlatban a módszer, az óravezetés nem hagyományos, jellemző a differenciáló, önértékelésre alapozó pedagógiai gyakorlat.

A pedagógiai szemléletváltás legfontosabb célkitűzése az integrált nevelés és oktatás erősödése anélkül, hogy az elkülönített oktatás és nevelhetőség megszűnne.

 

LEHETETLEN NINCS!

Ám a koncertnek lett folyamodványa…

 

“20 évvel később, 2005. július 2-án Live 8 címmel rendeztek koncerteket, ráirányítva a világ vezető politikusainak figyelmét arra, hogy a problémák nagy része még mindig nem oldódott meg.”

 

Bevallom igaza van…nehéz szülőnek lenni…és mindig ott a kérdés…mi marad utánunk?

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/live-aid-kicsit-maskepp/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet