Reggeli rutin

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/reggeli-rutin/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Kinek ismerősek a haj és idegtépős, kapkodós reggelek? Tudod amikor egyik kezedben egy bögre kávéval a másikkal a reggelit készítve próbálod a gyereket indulásra kész állapotba hozni, miközben te magad még pizsiben állsz és a legjobb gondolatod az, hogy legalább a hajaddal nem kell foglalkoznod egy percet sem mert tél van és lehet sapit húzni…  ápol és eltakar…

Ugye ismerős? De van egy jó hírem, nem kell ennek így lennie. Mint sok minden más a reggelek is könnyebbé, gördülékenyebbé tehetőek kártyákkal amik jelzik, mikor mi következik, mi a sorrend és mit kell megcsinálni indulás előtt. Ilyenek használatával amint valóban rutin lesz és minden vizuális támogatást megadunk a feladatok önálló elvégzéséhez sokkal-sokkal könnyebb dolgunk lesz reggelente. Ez amolyan megtérülő idő… egy kicsit több időráfordítás megtanulni a használatot de hosszútávon csak nyerni lehet vele.

A napokban belefutottam egy kész faék jellegű reggeli rutintáblába egy külföldi oldalon. A tábla képei az alap reggeli feladatokat tartalmazzák kártyákon, mint fogmosás, öltözés… Ezeket magyarra szerkesztettem. A képek bm képek.

A kártyákat magyarra fordítva letöltheted innen a kirakós táblával együtt.  Nincs vele más dolgod, mint nyomtatni, laminálni és feltépőzárazni. Sajnos az eredi linket ahonnan én is letöltöttem nem mentettem, így nem tudom linkelni ha esetleg még belefutok akkor pótlom itt a bejegyzésben.

Ha szeretnéd a rutintáblát úgy használni, hogy jelölhető legyen mi az ami kész van a feladatok közül akkor ajánlom figyelmedbe ezt a régebbi bejegyzésem ahol megmutatom, hogyan készült el egy olyan rutintábla ami ráhajtható az elvégzett feladatokra.

Köszönöm a figyelmed, remélem hasznos volt számodra  a mai bejegyzés. ha tetszett kérlek ne felejtsd el megosztani lájkolni.

További szép napot.

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/reggeli-rutin/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet