Újrahasznosítás a köbön

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/ujrahasznositas-a-kobon/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

Nagy gyerekszoba átrendezésben voltam a napokban. Végre eljutottam odáig a nagy szanálásban (konmari-erről majd később igyekszem beszámolni), hogy lett hely. Nem is kevés. Rengeteg holmi ment ki a gyerekszobából is, így ami maradt az sokkal jobban átlátható, elpakolható és csak olyan dolgok vannak amik hasznosak, örömet okoznak. A nagy pakolásban előkerült egy régen félretett könyvkupac amiben benne figyelt egy kupac képes és betűs kivágólap. A kisebbik gyerekem elsős könyveinek voltak a mellékletei.

Mindig is szerettem volna egy képes betűs szókirakót. Anno kezdő koromban meg is próbálkoztam vele, akkor nem túl sok sikerrel. Lényegében használhatatlan volt és egy kicsit el is ment az elkészítéstől a kedvem.

Ezek viszont itt voltak készen, megszerkesztve… akkor meg miért ne használnám ki? Csak laminálni, vágni és tépőzni kellett őket, na meg kellett valami amin ki lehet majd rakni.

Lássuk is, hogy hogyan lesz egy elsősöknek szánt betűs-képes kivágólapból, tanulóeszköz autistáknak.

 

Innen indultam:

A képek nem lettek túl jók sajnos, mentségemre szolgáljon, hogy este készítettem a  képeket.

Ezeket a lapokat egyszerűen lamináltam, majd elkezdtem feldarabolni a vonalak mentén.

Mondhatnám, hogy majdnem olyan jók, mintha én csináltam volna de én ilyet nem mondok. 🙂

Jöhettek a régi kártyáink amiket még én csináltam. Tudtam, hogy egyszer még jók lesznek valamire. Így is volt… nagyon jól tárolták a méretre vágott tépőzár darabokat, legalább azt nem kellett már darabolnom, csak átragasztottam őket, a kártyákat meg szépen kukáztam, ne is lássam többé.

Már csak kellett valami amin ki lehet rakni. Előkotortam egy csipeszes izét…hivatalos nevén felírótáblát.

Elég masszív és műanyag borítású amin jól tapad a tépőzár. Egyszerűen húztam 4 tépőzárcsíkot rá majd elfeleztem a táblát egy csík mintás ragasztószalaggal. Csak metál színekben volt itthon de ez is nagyon jó. Legalább feltűnő. 🙂

Mennyiségre nagyon sok lett, a tárolásán még gondolkodnom kell. Addig is egy cipzáras tárolóban vannak, még lehet abban is maradnak.

A táblán a felső 2 sorban pihennek a betűk amiket fel kell használni az alsó kettőn pedig azok a szavak képekkel amiket ki kell rakni.

Nagyon egyszerű volt elkészíteni, igazi házi gubera-buhera.

 

Szerintem nagyon jó lett, de még tesztelés alatt áll. Remélem beváltja a hozzá fűzött reményeim.

Bízom benn, hogy tetszett a mai bejegyzés és hasznos volt számodra. Megosztani, lájkolni most is ér. Ha van valami észrevételed várom itt kommentben.

További szép napot.

 

 

 

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/ujrahasznositas-a-kobon/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet