Ültem a játszóteremen…

Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/ultem-a-jatszoteremen-3/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter

A következőkben leírt gondolatok nem megtörtént események csupán a fantáziám szüleményei.

Bár, bárhol lehetne…

Ültem a kulcsos játszóteremen és érzékeny pillanatomban talált aki arra járt…

…ilyenkor bezzeg senki nem jár erre.

Néztem fiamat és visszaemlékeztem honnan kezdtük (nem a fogantatásra gondoltam)…elmesélem

…Egyszer volt, hol nem volt gyermek pszichiátrián innen, Bno kódon túl…volt egy közösség, akik egy gyermek miatt segítséget kértek…

…a segítség lényege annyi lett volna, hogy nem akarják, hogy a közösség tagja legyen…

…szülőnek meg is próbálták magyarázni, hogy nem érti ennek az egésznek a működési mechanizmusát…

…Ki is jelentették: “Beszéltem én már ilyen szülővel! Figyeljen rám apuka…elmogyorózom magának…”…és figyeltem, de olyan közösségi nyelv volt ez amit nem értettem.

…De kaptam egy kulcsot, tele felfűzhető üres helyekkel…a kulcs az enyém…ÉN használom…(amúgy fiam, de így jobban hangzik…plusz az EGO-mnak is jót tesz)

…Elkezdtem összerakni a kulcstartót…

“A szakértői bizottságban kialakított komplex diagnózis az orvosi, pszichológiai, pedagógiai (gyógypedagógiai) vizsgálatokra épülő tapasztalatok alapján alakul ki. Kifejezetten a gyermek, tanuló nevelése, oktatása során szükséges kiemelt figyelem, különleges bánásmód szükségességét állapítja meg, melynek alapján jogosult a köznevelés rendszerében – a szülő számára ingyenes – ellátásra.

Az orvosi diagnózist követően – a fejlesztés, ellátás mielőbbi megkezdése érdekében – mielőbb az illetékes szakértői bizottságnál kell kezdeményezni a komplex szakértői vizsgálatot.

A szakértői bizottság a szakértői bizottsági tevékenység keretében a gyermek, a tanuló komplex pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai, továbbá szükség szerint orvosi, sajátos nevelési igény gyanúja esetén komplex pszichológiai, pedagógiai-gyógypedagógiai, orvosi vizsgálat alapján szakértői véleményt készít.

A szakértői bizottság a szakértői véleményében tesz javaslatot a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló ellátására, az ellátás módjára, formájára és helyére, az ellátáshoz kapcsolódó pedagógiai szakszolgálatok típusaira, a szükséges szakemberre és annak feladataira.

A szakértői vizsgálat – néhány kivétellel – a szülő kérelmére, illetve, ha az eljárást nem a szülő kezdeményezi, a szülő egyetértésével indul.

A szakértői vizsgálat – néhány kivétellel – a szülő kérelmére, illetve, ha az eljárást nem a szülő kezdeményezi, a szülő egyetértésével indul. A szakértői vizsgálat indítható:
a) hivatalból. Pl. szakértői bizottság által felülvizsgálatkor
b) hatósági megkeresésre
c) szülői kérelemre
d) a szülő egyetértésével a nevelési-oktatási intézmény részéről
e) a szülő egyetértésével  a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyámhatóság, gyermekjóléti szolgálat, bölcsőde, gyermekotthon, területi gyermekvédelmi szakszolgálat által
f) a szülő egyetértésével   a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény hatálya alá tartozó fogyatékosok ápoló, gondozó otthona, fogyatékosok rehabilitációs intézménye, fogyatékosok nappali intézménye kezdeményezésére.”

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

…alap megvolt és kellett még egy protokoll…megelőzve mindenkit jelzés gyermekvédelem felé, egészségügy felé, oktatás felé és még sorolhatnám hová is kellett menni személyesen…elmentem

 

Amikor minden egybe került a közösség azt mondta…”Ja, ez így működik? Ha hamarabb tudták volna, akkor semmi probléma nem lett volna.”

…És fiam lassan iskolába készül…de az már egy másik történet lesz…

 

Megjelent előttem fiam:

-Kinek meséltél? Senki nincs itt.

-Tudom, de miattad ezt mindenkinek tudni kell. Na mindegy. Széles mosoly.

(lefényképeztem a pillanatot)

-Mit csináltál apa?

-Elloptam a lelked egy darabját.

-…és közben fényképeztél?

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ (nem baj, a kulcs a MIÉNK)

 

Hozzászólások
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://autizmusdiy.hu/ultem-a-jatszoteremen-3/
Pinterest
Pinterest
Instagram
Follow by Email
Twitter
Ez is érdekelhet